Stephan Manie Design Photography Video  

 

Photography Main Page


Op de Design Academy kwam ik in aanraking met de echte fotografie, het dokawerk, terug naar de basis van zwart-wit en compositie en een goede vakdocent had als resultaat dat de spaarrekening werd geplunderd voor de aanschaf van een Nikon FM2, jarenlang heeft deze camera dienst gedaan , naast de snelle digitale varianten voor de "snapshots" tijdens mijn werkzaamheden op evenementen.

De "onnatuurlijkheid" van betaalbare digitale spiegelreflexcamera's heeft mij lang weerhouden van een nieuwe aankoop, CANON had een grote voorsprong in de markt, echter toen de Nikon D200 uitkwam was ik verkocht, dit kwam dicht bij de scherpte en warmte van het oude vertrouwde negatief.

Tijdens onze reizen is fotografie een groot hoofdbestandeel van onze dagelijkse werkzaamheden, respect voor de natuur speelt de belangrijkste factor in mijn fotowerk, dieren in hun natuurlijke omgeving niet verstoren en geen schade toebrengen aan de omgeving zijn de belangrijkste spelregels.

Mijn foto's worden steeds regelmatiger in verschillende media gepubliceerd. Onder mijn opdrachtgevers bevinden zich meerdere portal-websites en verschillende uitgevers en tijdschriften maken gebruik van mijn onconventionele fotowerk.