Stephan Manie Design Photography Video  

 

Actual Project


dec 2009 - febr 2010 - Uwwebsitekanmooier.nl

Deze interim-klus bij Geert Jan Hoogeslag in Deventer is zeer speciaal van karakter, voor een speciaal project moet een opleidingstraject , productielijntraject, opschalingstraject en een economisch businessplan uitgerold worden. Een bijzondere klus om de beperkingen van "Wajongers" te zien als een uitdaging, mede door de eenvoud van "open source" producten als "Joomla" en andere applicaties is het mogelijk om zelfs "Wajongers" volledig te kunnen opnemen in een normaal arbeidsproces wat zeer veel voldoening geeft in de arbeidsvreugde van de medewerkers maar ook zeker bij mijzelf.

Back to Basic , ligt ook hier weer ten grondslag , LEGO stenen zijn ook hier weer de basis, door productieprocessen op te knippen in overzichtelijke taken, is er voor elk werkniveau een werkplek in te richten , waar men de beperkingen om kan buigen naar positiviteit. Een website bouwen is een vak apart, maar met de juiste begeleiding kunnen mensen heel snel groeien.

In het begin kost het veel energie om de medewerkers de afgebakende taken uit te laten voeren, maar als je elke dag traint op de zwakke kanten in het proces, komt het succes vanzelf. Ook hier gaat het weer om het opbouwen van vertrouwen in zichzelf, als je na een maand laat zien wat ze al hebben geleerd en ook uitzicht geeft op wat ze nog allemaal kunnen leren is het zeer bijzonder, zelfs hun persoonlijke begeleiders staan versteld van de progressie die hun "cliënt" in zo'n korte periode heeft behaald.

Daarnaast is het zeer bijzonder hoeveel ondernemers in Deventer en omstreken mee willen werken aan dit project, om praktijkervaring op te doen bouwen de "Wajongers" zonder enige verplichting een DEMO website, gericht op de "echte wereld". De ondernemers komen op het bedrijf persoonlijk het gebouwde eindresultaat bekijken en voorzien van commentaar. Het succes van het project is afhankelijk van betaalde vervolgopdrachten, in de pilotfase is de conversie zeer hoog, maar om een economisch draagvlak te creŽren voor een uitbreiding van 10 nieuwe "Wajong" arbeidsplaatsen zal er nog flink aan de productiestraat gesleuteld moeten worden.