Stephan Manie Design Photography Video  

 

Artistic Impressions


Tegenwoordig is de kwaliteit van de presentaties aan opdrachtgevers door alle computertools soms heel "levensloos" en rechtlijnig, doordat alles er al heel netjes en uitgewerkt uit ziet hebben veel opdrachtgevers het gevoel dat het al klaar is en dat ze niet betrokken zijn geweest bij de schetsfase van het project.

De "Artistic Impression" wordt de laatste tijd weer veelvoudig ingezet om een opdrachtgever te illustreren hoe een toekomstig product of concept er uit gaat zien. Mede door de keuze van de natuurlijke eco-materialen en natuurlijke vormen versterken de handgetekende impressies de sfeer en geeft de opdrachtgever meer vrijheid om te zeggen wat hij wil.

Als ontwerper ben je weer Back to Basic , terug naar dat lege vel papier waar je door vertekenend perspectief veel meer diepte krijgt, dynamiek door de schetsvormkeuze, en waar je middels accenten ( schaduw ) en nuances ( highlights ) het detail kunt versterken.

Naast deze schetsen worden er vaak onderbouwende materiaalcollages gemaakt zodat de opdrachtgever zich ook een voorstelling kan maken hoe het er in werkelijkheid uit zou kunnen gaan zien.