Stephan Manie Design Photography Video  

 

TV Sets Design

Industrial Designer - owner
Manie Productions
1994 1996 ( Media Design industry )


TV set design and set construction includes planning ( use of scale models and drawings ) - Manie Productions - provides production design, television set design, film set design and art direction to the discerning client or producer working within television, film, commercials, news and current affairs and the corporate sectors.

We design, build and install studio sets find and adapt film locations source props and materials create storyboards produce conceptual 3d models and visuals produce on-screen graphics and graphic.


Televisie was in de industrieel ontwerpwereld niet echt bekend terrein, na het productdesign als junior Designer bij Muller & van Dongen in Udenhout, maakte ik een overstap naar het internationale stand-interieurbouw bedrijf Etakor in Veghel bij Mari(o) van Driel, dit was een geweldig energiek en gezellig bedrijf, allemaal zeer gemotiveerde jonge mensen die geen enkele uitdaging uit de weg gingen.

Ronald van den Bersselaar is de decorontwerper , die voor de Staatsloterij ( John de Mol Producties ) een aantal spelelementen bij Etakor liet bouwen. Mari(o) van Driel ondersteunde ik met technisch tekenen, calculeren, werkvoorbereiding en projectoplevering en via Ronald werd ik besmet met het decorbouwvirus....

Ronald van den Bersselaar wilde mij graag inhuren voor technisch tekenwerk, maar Mari(o) van Driel had een beter plan , zijn recruten moeten net als hemzelf zelfstandig ondernemer worden, de "BV-ik" gedachte, dat was goed voor de persoonlijke ontwikkeling en goed voor de vrije keuze om voor meerdere opdrachtgevers tegelijkertijd te werken...., iedereen blij.

Manie Productions was een feit, Ronald van den Bersselaar en Pieter Meulenbeld waren mijn leermeesters die mij alle ins en outs van het televisievak hebben bijgebracht, Peter Savenije leerde mij alles over constructies, materiaalkeuze en architectonisch verantwoord ontwerpen. Telekids was mijn favoriete programma, maar het meest trots ben ik nog op een project dat ik samen met Ronald van de Bersselaar heb mogen doen; de Oude Jaars Loterij Show in het Kurhaus in Scheveningen.........., het decor ( 2 showtrappen - vidiwall ) liep vlekkeloos over in het bestaande interieur, waardoor de producent vroeg "wanneer komt het decor ?", een mooier compliment konden we niet krijgen, alle nachten keihard werken aan de werktekeningen ( niets is recht in het Kurhaus ) en begeleiden van de bouw van zaterdagavond tot zondagmorgen waren ineens weer "peanuts".